Küpsetamine elava tulega
Ahju temperatuur: 300-450 °C
Valmistamise aeg: 12 tundi
Koostisosad
- 400-500 g 00 tüüpi jahu tugevusega (W230-W260 – või segu jahust 00 ja manitoba)
- 280 g vett
- 8 g soola
- 2 või 3 g pärmi (või 1 g kuivpärmi)
Valmistamine
- Sega pisut leige vesi pärmiga
- Lisa veele pool jahust, sega korralikult, kata kilega ja jäta pooleks tunniks seisma.
- Lisa sool ja ülejäänud jahu. Sega korralikult.
- Kata kilega ja lase 3-4 tundi kerkida
- Jaga tainas paraja suurusega pallideks.
- Aseta pallid oliiviõliga pintseldatud karpidesse, sulge kaanega
- Lase kerkida enne kasutamist veel 3-4 tundi soojas või pane külmikusse ja saad säilitada 3-4 päeva
- Külmikust välja võttes lase kerkida taignal 3-4 tundi