Küpsetamine elava tulega
Ahju temperatuur: 300-450 °C
Valmistamise aeg: 12 tundi

Koostisosad

  • 400-500 g 00 tüüpi jahu tugevusega (W230-W260 – või segu jahust 00 ja manitoba)
  • 280 g vett
  • 8 g soola
  • 2 või 3 g pärmi (või 1 g kuivpärmi)

Valmistamine

  • Sega pisut leige vesi pärmiga
  • Lisa veele pool jahust, sega korralikult, kata kilega ja jäta pooleks tunniks seisma.
  • Lisa sool ja ülejäänud jahu. Sega korralikult.
  • Kata kilega ja lase 3-4 tundi kerkida
  • Jaga tainas paraja suurusega pallideks.
  • Aseta pallid oliiviõliga pintseldatud karpidesse, sulge kaanega
  • Lase kerkida enne kasutamist veel 3-4 tundi soojas või pane külmikusse ja saad säilitada 3-4 päeva
  • Külmikust välja võttes lase kerkida taignal 3-4 tundi